U novu godinu krenite s novom knjigom

Iako je Nova godina 2018. počela prilično toplo pa više liči na kasno proljeće nego ranu zimu, ipak se osjeća miris snijega u zraku koji samo što nije stigao.

A što je najljepše nakon što padne bjelina i pokrije naša dvorišta, parkove, kuće, vrtove?Udahnuti u šetnji hladan zrak, smrznuti se radeći snjegovića i potom ući na topli čaj, sjesti kraj tople peći i zaviriti u lijepe riječi novokupljene knjige.

Što vam mi nudimo ove zime? Nekoliko novih naslova drugih nakladnika od kojih posebice ističemo knjige Danielle Kordić. 2018. godina bit će i godina nekih dobrih starih izdanja koja čekaju svoje ponavljanje, a za koja nas često pitate jer su već dugo rasprodana.

Veselimo se daljnjem druženju s vama i želimo vam sve najbolje u ovoj godini.

Provedite jesen uz knjigu

Stigla nam je jesen i prve kiše, a tada nema ništa ljepšeg od uživanja uz dobru knjigu.
To je i vrijeme za najveći knjiški sajam u zemlji – Interliber.
Bit ćemo kao i svake godine u paviljonu 5 pa nas potražite.
Radujemo se zajedničkom sajamskom druženju.

Vruće ljeto, knjige za hlad

Kao i svake godine, Dvostruka duga za vruće ljetne dane kada većina ljudi ipak odlazi na odmor ili barem bude unutra u hladovini pa dođu i knjige na red za čitanje ☺ priprema veliki ljetni popust, ove godine i s naslovima drugih nakladnika.

Od naših izdanja posebno bismo preporučili Afričku ljubavnu priču, topao roman o aktivistici za spas slonova, Naš otac, dirljivu priču o odnosu oca i kćeri te Maitreyu, priču o starom mudracu i njegovom podučavanju đjotiša koji je dobar uvod za novi početak ovogodišnjeg studija đjotiša najesen.

Ljeto je, osim za čitanje, idealno vrijeme za entuzijazam i optimizam, nove ideje i pripremu naših aktivnosti ujesen kad kreće vrijeme branja plodova.

Stoga se dobro odmorite, upijte sunce kad god možete, izložite se prirodnim elementima, posebice vodi i uživajte u svakom danu.

Duh/tijelo proljeće

Polako stiže još jedno proljeće. Priroda se budi, a s njom i mi. Vrijeme je za nove odluke, novu rutinu, čišćenje organizma, za više kretanja, prirodu i aktivnost. Proljeće je idealno vrijeme da u skladu s ritmovima prirode učinimo nešto novo i drukčije za svoje tijelo i svoj duh.

Znamo da vam to govore i svi časopisi, mnogi terapeuti, iskače u reklamama između omiljenih serija na televiziji. No ipak, ako želimo unijeti promjenu u svoj život, proljeće je savršeno vrijeme za tako nešto.

Mi predlažemo neke osnovne „recepte“ kako biste se osjećali bolje i izgledali bolje (pronaći ih možete u nekim od knjiga u našem proljetnom akcijskom kutku, npr. u Savršenom zdravlju za djecu i odrasle, Slobodi od ovisnosti ili u knjizi Sagorjeli).

Pokušajte u svoju dnevnu rutinu unijeti nešto od sljedećeg:

  • ustanite sa suncem, napravite laganu tjelovježbu i odmeditirajte
  • doručkujte lagani obrok
  • ako ikako možete, prošećite do posla ili barem parkirajte na malo većoj udaljenosti kako biste protegnuli noge ujutro
  • što god da radili probajte osigurati da vam glavni obrok dana bude između 12 i 14 sati jer tada je probava najaktivnija i imat ćete najviše koristi za svoje tijelo
  • izbjegavajte kasne večere i pokušajte ne jesti poslije 18 sati navečer pogotovo ako želite smanjiti tjelesnu težinu
  • uvedite „proljetno čišćenje vrućom vodom“ koje će vam pomoći da se oslobodite toksina te u regulaciji tjelesne težine. Vruću vodu pripremite na sljedeći način: prokuhajte 2 litre u loncu i to tako da pustite da vrije oko 10 minuta. Maknite s vatre i ostavite da odstoji desetak minuta pa lagano prelijte u termosicu pazeći da vam ne pobjegne talog koji se skupio na dnu. Termosicu nosite svugdje sa sobom i popijte dva-tri gutljaja svakih pola sata do sat vremena. Prvih ćete dana imati potrebu za češćim mokrenjem, ali vrlo skoro ćete se početi osjećati laganije i poletnije.
  • na spavanje otiđite najkasnije do 22:00 sata
  • svoje slobodno vrijeme pokušajte provesti u prirodu umjesto za računalom ili televizorom, a barem jednom tjedno otiđite na neko mjesto koje vas posebno ispunjava energijom jer je vaše „mjesto moći.“
  • vašem boljitku pridonijet će i rješavanje nepotrebnih i viška stvari iz vaših ormara kao i uređenje prostora u kojem živite, boravite ili radite. To ne mora značiti generalno uređenje, to mogu biti sitnice koje će unijeti svježinu te izbacivanje hrpe papira, registratora i sličnih stvari koje vam ne trebaju van.

Uživajte u proljeću i novom životnom ciklusu koje dolazi s njim.

Novosti u 2017.

Dragi ljubitelji knjige, dragi čitatelji Dvostruke duge,

ovu smo godinu započeli s jednom novosti. Odsad se naše knjige više neće moći kupiti u knjižarama već isključivo direktno od nas. Rezultat je toga dugogodišnja bitka s distributerima oko plaćanja. Velike knjižarske kuće još nam duguju značajne iznose s početka 2015. godine. Knjige su odavno prodane u njihovim knjižarama, naplaćene, a novac nikad nije stigao na naš račun. To nas je stavilo u proteklo vrijeme u prilično nezavidan položaj. Nismo bili u mogućnosti raditi mnogo na novim izdanjima jer smo otkad poslujemo zadržali politiku redovitog plaćanja našim dobavljačima pa smo se čak i zaduživali kako bismo bili likvidni. Tim istim knjižarskim kućama davali smo velike rabate, a nama je, koji smo radili na knjizi od početka do kraja, ostajalo tek toliko da pokrijemo osnovne troškove. No, ni sredstva koja su nam pripadala nakon odobrenih velikih rabata nisu pristigla na naš račun. Istovremeno, te su knjižarske kuće kupile autorska prava koja su nama istekla i koja mi nismo mogli platiti iz istog razloga – velikih dugova koje oni prema nama imaju.

I tako smo odlučili – svaki mjesec imat ćemo novu akciju, a nove će knjige imati popularnije cijene nego prije jer ćemo popuste radije dati vama direktno koji nas podržavate godinama. Da, shvaćamo, knjige vam više neće biti nadohvat ruke u prvoj knjižari, ali po narudžbi potreban je dan-dva da dostavnom službom stignu na vašu adresu. Vjerujemo da zbog toga nećete odustati od čitanja naših izdanja i nadamo se da ćemo na taj način uspjeti opet krenuti s tiskanjem knjiga koje volimo.

U veljači izlaze iz dotiska Labirinti i njihove tajne Adriana Kezela te Umjetnost davanja istog autora. To su naslovi koje stalno tražite pa smo odlučili napraviti dotisak. Veljaču posvećujemo i Kezeleu kao autoru pa će ovomjesečna akcija biti na knjige tog autora. Zavirite u akcijski kutak te pronađite nešto za sebe ili za poklon već od 10 kn pa nadalje.

U veljači posebno preporučamo Savršenu ljubav – knjižicu i cd ili Tajnu i Oblak jer veljača je mjesec ljubavi ☺

Uživajte u čitanju!

Promocijom knjige proslavili smo 25 godina postojanja

Predavanjem Adriana Kezelea povodom izlaska njegove nove knjige Sinkronicitet – buđenje cjeline, obilježili smo 25 godina postojanja Dvostruke duge.

Iza nas je preko 150 izdanja, mnoge promocije, radionice, seminari. Bili smo jedni od inicijatora udruge Dupinov san te udruge Umjetnost davanja čije su osnivanje potaknule istoimene knjige.

Družili smo se, čitali zajedno, plesali, meditirali, sudjelovali u mnogim humanitarnim projektima i vrijeme je brzo proteklo.

Pred nama je novih 25 u kojima ćete nas, nadamo se i dalje čitati i pratiti.