Ovaj inovativni rad istražuje psihologiju karnizma. Naša spremnost da jedemo životinje, i k tome samo neke životinje, kaže socijalna psihologinja i profesorica Melanie Joy, moguća je jedino blokiranjem onoga što znamo o njihovoj svijesti i sposobnosti osjećanja boli; o nehumanom gospodarenju životinjama koje se prakticira u čitavom svijetu u svrhu zadovoljenja naše želje za hranom koju ne trebamo u svojoj prehrani; o zdravstvenim rizicima vezanim za prehranu na bazi mesa bilo koje vrste itd. Drugim riječima, nastavljamo jesti meso i ribu samo zbog naizgled beskompromisnoga poricanja.
Nesumnjivo poticajna za razgovor, polemiku i raspravu, ova knjiga izaziva čitatelje ne samo da stoje iza svojih izbora svaki put kada konzumiraju hranu životinjskoga podrijetla već i da zauvijek promijene način razmišljanja o hrani.
Melanie Joy je socijalna psihologinja i profesorica psihologije i sociologije na Sveučilištu Massachusetts, Boston. Ima doktorat iz socijalne psihologije na Saybrook Graduate School te magisterij iz didaktike na Harvard Graduate School of Education. Autorica je brojnih članaka o psihologiji, pravima životinja i socijalnoj pravdi te priručnika za aktiviste Strategic Action for Animals: Handbook on Strategic Movement Building, Organizing, and Activism for Animal Liberation. Dodatne informacije o njoj možete naći na melaniejoy.org
Original price was: 13,27 € (100,00kn).6,64 € (50,00kn)Current price is: 6,64 € (50,00kn).