Labirint života i smrti

Posteri labirinata dizajnirani su prema obrascima boja koji pripadaju svakom labirintu i uz odobrenje Adriana P. Kezele-a. Otisnuti su na kvalitetnom papiru dimenzija 48×48 centimetara. Mogu se uramiti ili na drugačiji način osigurati, objesiti na zid ili na drugo mjesto po želji.

Njihova nazočnost u prostoru imat će pozitivan utjecaj na duh i tijelo, stavarjući ravnotežu u podučju života koje odgovara određenom labirintu.
Posteri se mogu koristiti i kao preventivne mjere iz jyotisha dnosno kao mjere usklađivanja iz vastu-a. Preporuke o uporabi određenih labirinata mogu se dobiti na jyotish odnosno vastu savjetovanjima. No, budući da je djelovanje svakog vizuelnog obrasca i labirinta uvijek pozitivno, možete jednostavno prema svom ukusu odabrati neki od postera te stvoriti ravnotežu u prostoru svog doma ili ureda.

Labirint života i smrti predstavlja tijek našeg života – odrastanje, zrelost i neumitni nestanak. Smatra se jednim od najtemeljitijih labirinata, a slobodno možemo reći i najpotrebnijih. Naime, u svojem nazivu sadržava i pojam smrti, a smrt je jedino iskustvo koje će doživjeti svi ljudi. Na žalost, u današnje vrijeme, smrt je još uvijek tabu-tema. O njoj se rijetko govori. S druge strane, ona je sveprisutna bilo u smislu smrtonosnih bolesti i tragedija, bilo u smislu straha od neizbježnog kraja.
Važnost ovog labirinta je i u tome što svojom simbolikom smrt predstavlja kao proces, a ne kao kraj. Smrt se ne pojavljuje kao suprotnost životu već kao jedan njegov dio. Smrt se oslikava kao kružno kretanje nakon kojeg ponovo dolazi život. Smrt kao središnji motiv nije razlog za strah, već stoviše, to je razlog za ozbiljan pristup i poštovanje prema vrlo važnom ljudskom iskustvu. Suočeni sa smrću ljudi govore istinu. Smrt uklanja svaku iluziju, a posebice vezanost za materijalni svijet. To znači da ovaj labirint predstavlja duhovnost i duhovni rast općenito.
Labirint života i smrti povećat će ustrajnost, skromnost, pouzdanost, poniznost, jednostavnost. Uklonit će značajke poput sebičnosti, bezosjećajnosti, lijenosti, bezobzirnosti pa i zloće i nepoštenja. Jedno od značenja ovog labirinta je i tuga. To znači da će povoljno djelovati na proces žalovanja nakon gubitka dragih osoba, odnosno ublažit će i uravnotežit osjećaje nakon životnih gubitaka. U tom je smislu naročito dobar za starije ljude te one koji se moraju suočiti s teškim bolestima ili mogućom smrću. Predstavlja i siromašne ljude te one koji nesebično služe.

Labirint života i smrti možemo koristiti tako da prolazimo u mislima kroz njega ili lagano prstom.

1,33 € (10,00kn)