Labirint života i smrti

Labirinti su obrasci moći za preusmjeravanje energije, stvaranje ravnoteže i iscjeljivanje duha, tijela i okoline.
Sustav od 10 labirinata kreirao je Adrian Kezele i opisao ih u knjizi Labirinti i njihove tajne.

Labirint života i smrti predstavlja tijek našeg života – odrastanje, zrelost i neumitni nestanak. Smatra se jednim od najtemeljitijih labirinata, a slobodno možemo reći i najpotrebnijih. Naime, u svojem nazivu sadržava i pojam smrti, a smrt je jedino iskustvo koje će doživjeti svi ljudi. Na žalost, u današnje vrijeme, smrt je još uvijek tabu-tema. O njoj se rijetko govori. S druge strane, ona je sveprisutna bilo u smislu smrtonosnih bolesti i tragedija, bilo u smislu straha od neizbježnog kraja.
Važnost ovog labirinta je i u tome što svojom simbolikom smrt predstavlja kao proces, a ne kao kraj. Smrt se ne pojavljuje kao suprotnost životu već kao jedan njegov dio. Smrt se oslikava kao kružno kretanje nakon kojeg ponovo dolazi život. Smrt kao središnji motiv nije razlog za strah, već štoviše, to je razlog za ozbiljan pristup i poštovanje prema vrlo važnom ljudskom iskustvu. Suočeni sa smrću ljudi govore istinu. Smrt uklanja svaku iluziju, a posebice vezanost za materijalni svijet. To znači da ovaj labirint predstavlja duhovnost i duhovni rast općenito.
Labirint života i smrti povećat će ustrajnost, skromnost, pouzdanost, poniznost, jednostavnost. Uklonit će značajke poput sebičnosti, bezosjećajnosti, lijenosti, bezobzirnosti pa i zloće i nepoštenja. Jedno od značenja ovog labirinta je i tuga. To znači da će povoljno djelovati na proces žalovanja nakon gubitka dragih osoba, odnosno ublažit će i uravnotežit osjećaje nakon životnih gubitaka. U tom je smislu naročito dobar za starije ljude te one koji se moraju suočiti s teškim bolestima ili mogućom smrću. Predstavlja i siromašne ljude te one koji nesebično služe.

Format 3,5 cm, lijevani kamen, uzica od umjetne kože

4,65 € (35,00kn)