Prag

Kategorija: Oznaka:

U ljudskoj povijesti svaka civilizacija koja je učinila pogrješku kao mi, koja je živjela na neodrživ način, na kraju je učinila jednu od ove dvije stvari: uništila se (često na katastrofičan način) ili pronašla održiv način življenja. A ta se promjena  dogodila na području ekonomije, politike i religije.
Nema sumnje da će s vremenom novi tehnološki izumi i prelazak s fosilnih goriva na obnovljive izvore energije – poput Sunca, vjetra i geotermalne energije – omogućiti nastavak “širenja” svijeta u pogledu broja ljudi. Međutim, s obzirom da smo povezani sa svakim drugim oblikom života na Zemlji, naši kriteriji za širenje više ne smiju biti ograničeni samo na dostupnost hrane, vode, energije i životnog prostora. Moramo ostaviti/napraviti mjesta i za ostale životne oblike.

Prvo desetljeće dvadeset prvog stoljeća završilo je ekonomskim krahom i propašću američkog sna. Knjiga Prag Thoma Hartmanna potiče nas da se napokon suočimo s pravom slikom naše civilizacije. Da bismo ostvarili održivu budućnost – ne samo u ekonomskom nego i u društvenom i ekološkom smislu – potrebna nam je promjena paradigme, odnosno evolucija javnog mnijenja.

U svojoj najnovijoj knjizi radijski voditelj i kritičar suvremenih zbivanja Thom Hartmann opisuje tri praga do kojih smo došli, a to su ekonomski, demografski i ekološki prag. On jasnom i upečatljivom prozom pobija mitove i ideologije religijskih fundamentalista, podivljaloga  kapitalizma, muške dominacije i militarizma koji uništavaju prirodno i ljudsko bogatstvo našega planeta i nanose patnju milijunima radi koristi nekolicine. Svi osjećamo posljedice tih opasnih doktrina te sada zahtijevamo njihovu promjenu.

Broj stranica:

320

Uvez:

meki

Format:

23×14cm

ISBN:

9789532870480

Original price was: 7,96 € (60,00kn).Current price is: 3,98 € (30,00kn).