Sinkronicitet

Kategorija: Oznaka:

Sinkronicitet je “smislena podudarnost dvaju ili više događaja, utemeljena na nečem drugom, a ne na slučaju ili vjerojatnosti“.
C. G. Jung

Svi smo proživjeli te savršene trenutke kada na gotovo nevjerojatan način sve dolazi na svoje mjesto, kada nas događaji – koji se ne mogu ni predvidjeti, a kamoli kontrolirati – na neki način vode našim putem. Riječ koja najbliže opisuje ono što se događa u takvim trenucima jest “sinkronicitet”. U tim iznimnim trenucima kao da nam pomažu nevidljive ruke. Često sam imao takva, naizgled slučajna iskustva, kako u poslovnom, tako i u privatnom životu.

Takva iskustva potaknula su moju potragu za dubljim smislom tih iznimnih trenutaka. Kako to da su mi se otvarala mnoga vrata nakon što sam prešao prag? Zašto sam u jednom trenutku izgubio sposobnost stvaranja budućnosti koju sam zamislio? Kako sam ju ponovno stekao? Koja se načela mogu iščitati iz ovih iskustava? Ako se ova dinamika pojavljuje kod pojedinaca, zašto ne može nastati kolektivno u organizacijama – pa čak i društvima? Koje kvalitete liderstva mogu potaknuti nastanak te dinamike? Odgovori na ova pitanja nalaze se na stranicama ove izvanredne knjige.

Broj stranica:

304

Uvez:

meki

Format:

24×16,5cm

ISBN:

9789532871470

Original price was: 13,27 € (100,00kn).Current price is: 6,64 € (50,00kn).